6 Şubat 2015 Cuma

BEURRE BLANCHE SAUCE

BEURRE BLANCHE SAUCE




Beyaz tereyağı anlamına gelen, meşhur bir fransız sosu daha.
4 orta boy soğanı, çok ince doğrayın, içine 1/4 bardak beyaz şarap, bir o kadarda beyaz şarap sirkesi ya da beyaz herhangi bir sirke ekleyin. Orta ateşte, iyice çektirin. Elinizde, sadece 3 kaşık kadar sıvı kalacaktır. 4 çorba kaşığı kadar krema ekleyin, 1-2 dakika karıştırın, 260 gram kadar, buzdolabında soğuttunuz ve büyük küpler halinde kestiğiniz tereyağını tavaya atın ve ateşin altını açıp karıştırarak pişirmeye devam edin . Tereyağı tamamen eriyip sos homojen bir yapıya geldiğinde, tuz ve tane karabiber ekleyin. Sos koyu bir muhallebi kıvamını alacaktır. İşte sosumuz hazır.Balıkla ve karides, kalamar, istiridye, midye gibi deniz kabuklularında ile harika olur. Ben bu sosa dere otu ve naneyi çok ince kıyarak eklemeyi seviyorum, tavsiye ederim. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder