Eğer siz de, benim gibi, neredeyse 24 saat yoğunsanız, bu önerimi çok seveceksiniz. Vaktiniz olduğu herhangi bir gün, balıkçıdan aldığınız dilediğiniz çeşit filetoları, biraz deniz tuzu ve sızma zeytinyağı ile marine edin. Bekletmenize gerek yok. Buzdolabı saklama torbalarına filetoları birer, birer yerleştirin. Her torbanın içine, bir diş soyulmuş sarımsak, bir defne yaprağı, bir kereviz sapı, bir miktar taze kekik , varsa fesleğen ve bir dilim limon atın. Ağzını bağlayıp derin dondurucuya koyun. Dilediğiniz anda dolaptan çıkarıp, ister unlayıp yağda, ister sebze ekleyerek fırında, ister buharda pişirebilirsiniz.Dün verdiğim tüm tavuk tariflerini, pişirme kağıdına sarıp aynı şekilde derin dondurucda saklayabilirsiniz. Akşam eve kaçta gelirseniz gelin, eşinize restoran kalitesinde bir yemek yedirmenin sırrı önceden hazırlıklı olmaktır.
6 Şubat 2015 Cuma
Filetolar buzluga nasıl atılır ?
Eğer siz de, benim gibi, neredeyse 24 saat yoğunsanız, bu önerimi çok seveceksiniz. Vaktiniz olduğu herhangi bir gün, balıkçıdan aldığınız dilediğiniz çeşit filetoları, biraz deniz tuzu ve sızma zeytinyağı ile marine edin. Bekletmenize gerek yok. Buzdolabı saklama torbalarına filetoları birer, birer yerleştirin. Her torbanın içine, bir diş soyulmuş sarımsak, bir defne yaprağı, bir kereviz sapı, bir miktar taze kekik , varsa fesleğen ve bir dilim limon atın. Ağzını bağlayıp derin dondurucuya koyun. Dilediğiniz anda dolaptan çıkarıp, ister unlayıp yağda, ister sebze ekleyerek fırında, ister buharda pişirebilirsiniz.Dün verdiğim tüm tavuk tariflerini, pişirme kağıdına sarıp aynı şekilde derin dondurucda saklayabilirsiniz. Akşam eve kaçta gelirseniz gelin, eşinize restoran kalitesinde bir yemek yedirmenin sırrı önceden hazırlıklı olmaktır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder