GNOCCHİ TARİHİ
MALZEMELER
Tatlı patates
Parmesan
Un
Yumurta
Fırına tatlı patatesleri atınız, yumusayınca fırından alıp soyup ,rendelenmiş parmesan koyunuz. Püre gibi oluyor. Soğutunuz.
2 yumurta kırınız.Yoğurunuz
Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar da un ekleyiniz.
Hamuru yuvarlayıp ince ince kesip çatalın arka kısmıyla da şekil çıkarınız.
Gnocchi başta İtalya olmak üzere Güney Amerika, Brezilya gibi ülkelerde, un ve patates püresi ile yapılan bir yemektir. Anayurdu Güney Amerika’nın And dağları bölgesi olan patatesin 16. yüzyılda Amerika’dan Avrupa’ya getirilmesiyle patatetesli gnocchi yapmına başlanır.
İtalya’da gnocchi değişik malzemelerle; pirinç unu, buğday unu, kurutulmuş ekmek ve çeşitli sebzelerle; patates, kabak, ıspanak ile hazırlanır. Genelde etli soslarla servis yapılan gnocchi küp şeklinde kesilmiş mozzarella peyniri ve rendelenmiş parmesan peyniri ile tatlandırılır.
MALZEMELER
Tatlı patates
Parmesan
Un
Yumurta
Fırına tatlı patatesleri atınız, yumusayınca fırından alıp soyup ,rendelenmiş parmesan koyunuz. Püre gibi oluyor. Soğutunuz.
2 yumurta kırınız.Yoğurunuz
Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar da un ekleyiniz.
Hamuru yuvarlayıp ince ince kesip çatalın arka kısmıyla da şekil çıkarınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder