
Ahmak demek bizim bildiğimiz adıyla ganaj...
Niye mi ahmak? Aşçı yamağı yanlışlıkla elindeki sıcak kremayı, çikolatanın üstüne dökünce çıkan bir tat olduğu ve şefinde yamağa fransızca, ahmak diye bağırdığı hikaye olunur.
İyi ki bu hatayı yapmış. Şimdi tüm dünya çikolatalı tatlıları süslemek için ganaj kullanıyor. Tarifi hikayede yazdım aslında çok kolay. Tencereye bir paket çikolatayı, parçalayıp atın. Üstüne bir paket krema dökün. Birazda tereyağı ekleyin az miktar. Bu karışım dolaba girince katılaşır. Dilerseniz süsleme yapın. Dilerseniz kalıplara döküp, yeni çikolatalar üretin. İçine meyve, yulaf ya da kuru yemiş koyun. Gerisi hayal dünyanıza kalmış.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder