6 Şubat 2015 Cuma

Sable Hamuru

SABLE HAMURU


Sable, Normandiya'ya (Fransa)özgü bir Fransız kurabiyesi.French Butter Cookie ya da Breton Buscuit isimleri ile de anılıyor."Sable" Fransızca "Kum" anlamına geliyor ve bu, kurabiyenin kıyır kıyır yapısını sanırım en iyi ifade eden kelime...

ORJİNAL SABLEE HAMURU


Sable bisküviyi sevmeyen var mı?  Sevmiyorum diyenler eminim hiç yememiştir. En temel tarifini veriyorum. Bundan sonrası size kalmış

Yarım kiloluk bir hamur için gereken malzemeler

120 gram tereyağı
Bir tutam tuz
55 gram pudra şekeri
60 gram Tant Pour Tant yani ( 30 gram badem unu ( file bademi blendırdan geçirip elde edeceksiniz,) 30 gram şeker ikisini blendırda iyice karıştırın)
45 gram yumurta
55 gram un
170 gram özel tatlı unu bulamazsanız normal un.
1 paket vanilya ( tatlı unu yok ise)

Oda sıcaklığındaki tereyağınıza, tuzu ekleyin ve karıştırın. Üstüne, pudra şekeri, tant pour tant, yumurta ve 55 gram unu karıştırın. Bu malzemeleri kaşık ya da spatula ile karıştırın. Hamur kıvamına gelince geri kalan unu eleyin. Hamurunuz hazır. Dilerseniz strech filmle sarıp derin dondurucu da uzun süre saklayabilirsiniz. Bu hamur diğer hamurlara göre çabuk dağılma özelliğine sahip bu yüzden karıştırma işlemlerini hızla yapıp ya pişirin ya da dondurucuya kaldırın. Dilerseniz en son una kakao ekleyerek çikolatalı yapabilirsiniz.
İsterseniz tar kalıbına dökerek pişirebilir üstüne krema ve meyvelerle süsleyip pasta yapabilirsiniz. Ama hamuru delmeyi unutmaın yoksa çok kabaracaktır. İsterseniz, halka şeklinde kesin, fındık, fıstık cevize batırın ve fırında pişirip bisküvi olarak servis yapın. Keyif sizin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder